رژیم های غذایی پاکسازی بدن :

نوشته شده توسط مدیر در ۴:۵۳ ب.ظ – 4:53 ب.ظ -

در این قسمت تعدای از رژیم های غذایی بسیار موثر در پاکسازی بدن از مواد زائد و همچنین موثر در کاهش وزن آورده شده است . علاقمندان می بایست این رژیم را تحت نظر پزشک یا درمانگر طب سنتی بر اساس مزاج و وضعیت جسمی خود انجام دهند.

۱ – رژیم شیر و عسل

خواص: قلیایی کننده خون- تعدیل مزاج- تقویت نیروی جنسی- تحریک سیستم ایمنی- کاهنده کلسترول خون- شستشوی کلیه و مجاری ادرار- اثرات آنتی اکسیدانی و ضد سرطانی- کمک به ترمیم شکستگی استخوان و  پاره گی  بافتی-  مقابله با انواع عفونتهای قارچی، ویروسی  و غیره- از بین بردن دردهای مختلف بدن خصوصاً دردهای اسکلتی – درمان موثر و مفید جهت بواسیر- درمان شقاق و واریس و واریکوسل – خونسازی و تحریک مغز استخوان جهت  تقویت  گلبولهای  خونی- پاکسازی سموم دارویی از بدن نظیر قرصهای جلوگیری و هورمونی و اعصاب- استراحت دادن به کبد و سایر دستگاههای دفعی بدن از فعالیت زیاده از حد گذشته(در اصل یکنوع روزه غذایی برای بدن محسوب می شود).- درمان زخم معده، دیابت، آسم، پروستات، کم خونی و ضعف ناشی از آن، ناباروری- اثرات ضد التهابی مفاصل، بیماریهای سیستم عصبی مثل MS، پارکینسون، آلزایمر و صرع.

این رژیم معمولاً بمدت سه تا هفت روز در هر ماه لازم است گرفته شود، شیر به تنهایی سردی دارد ولی توام با عسل، زهر آن گرفته می شود و حرارت معتدل تا گرم اول پیدا می کند. مهمترین خاصیت مزاجی آن بترتیب تخلیه سموم صفرا و سپس سودا و بلغم و دم می باشد. اهمیت این رژیم کوتاه بودن طول دوره آن می باشد و باز جنبه تقویتی داشته و غذایی نیک سیرت و سهل الهضم می باشد. در صورت حساسیت داشتن به شیر، از رژیم های دیگری استفاده کنید لیکن ممکن است با خوردن قرص رانیتیدین توام با رژیم مزبور، روزانه۱ تا۲قرص بتوان از عوارض معدی یا سردرد ناشی از آن کاست.

دستور العمل رژیم: روزانه ۴ تا ۶ لیوان شیر گرم بهمراه هر بار یک قاشق مرباخوری عسل بعنوان صبحانه- نهار- عصرانه- شام و غیره مصرف شود. در حین ۳-۷ روز رژیم مزبور بجز آب خوردن معمولی هیچ غذا،چای یا میوه دیگری میل نکنید. و نیز از کشیدن سیگار پرهیز کنید.

۲- رژیم انگور

انگور از نظر طبیعت گرم و تر بوده و خود به تنهایی منضج اخلاط است. بهترین نوع آن انگور قرمز و یاقوتی می باشد.

مُصلح انگور زیره، بادیان، رازیانه، تخم کرفس، سکنجبین، و غذاهای ترش بوده و نیز همزمان و بدنبال مصرف انگور نباید آب بخورید. بهترین فرم خوراکی آن بصورت آب آنگور تازه می باشد.

خواص: قلیایی کننده خون- تولید کننده خون صالح می باشد-  رفع خستگی و ضعف عمومی-  تقویت کننده قوی سیستم ایمنی-  مغذی- مقوی(معده، کبد، اعصاب، مغز، کلیه)-  تقویت حافظه- تأمین کلسیم بدن- تقویت کننده نطفۀ جنسی (در مرد یا زن)- رفع سردی مزاج- ضد تب وتب بر – هاضم غذا- ضد صفرا و دم و سودا- هم چاق و هم لاغر کننده – مفید در بیماریهای ریوی- پیشگیری از سل(سل در قدیم به معنای سرفه های شدید و شاید سیاه سرفه بوده باشد) و سرماخوردگی- رفع سیاه سرفه-  درمان برونشیت- اشتهاآور- درمان درد شدید و حاد معده- درمان درد معدۀ مزمن- درمان سوء هاضمه- رفع استسقاء- رفع گرفتگی های کبد و طحال(مصلح آن تخم کرفس می باشد)- درمان نارسایی کبد-  درمان اسهال و استفراغ- ملین- رفع یبوست- رفع اسهال خونی-  رفع ورم یا کولیت روده- درمان کننده مسمومیتهای مزمن می باشد- برطرف کننده صفرای خون- دفع کننده صفرای بدن- شکستن سنگ صفرا- رفع یرقان(همراه با سرکه)- درمان بواسیر- مدر-  درمان سنگ کلیه و مثانه- درمان ورم کلیه- رفع سختی ادرار(آنوری)-  درمان اورمی و اسیدوز- درمان فشار خون- درمان امراض قلبی- درمان تپش قلب- درمان کم خونی- درمان کلسترول خون- شادی آور(همراه با سیب و سبزی ریحان)- درمان ضعف اعصاب یا افسردگی(همراه با کمی زعفران)- درمان سردرد و میگرنهای مزمن- درمان صرع (همراه با سداب)-  درمان امراض جلدی-  نرم کننده پوست (هم خوراکی و هم ماسک)- افزاینده شیر مادر- جلوگیری از سقط جنین (رژیم کوتاه مدت)- جلوگیری از پوکی استخوان- معالجه ورم مفاصل- درمان رماتیسم- درمان نقرس- درمان اعتیاد-  ضد ویروس(فلج اطفال و تبخال)- ضد باکتری- ضد اسکوربوت-  ضد تومور و سرطان.

بمنظور درمان بیماری های ریوی فقط آب انگور بخورید نه پوست آنرا.

چون دانه و پوست انگور برای معده های ضعیف ثقیل است لذا می توانید رژیم آب انگور تازه بگیرید.

هر کیلوگرم انگور از نظر تامین انرژی معادل۳-۲ کیلوگرم گوشت می باشد!

دستور العمل رژیم:  کلاً طول دوره رژیم ۴۰ روز می باشد که هفته اول یک وعده از سه وعده غذا، انگور خورده شود و هفته دوم دو وعده انگور ، و از هفته سوم تا آخر فقط انگور خورده شود. چون طبع انگور گرم و تر می باشد بهتر است بیشتر در افرادی که طبع سرد دارند استفاده شود ولیکن هر طبعی می تواند از آن استفاده کند بشرطی که پُرخوری انجام نشده و از مصلح نیز استفاده گردد. در صورت استفاده از آب انگور تازه می توانید از روزی دو لیوان شروع کرده و تا روزی ۱۰ لیوان هم برسانید.

۳ – آش آبغوره و زنجبیل:

خواص: اسیدی کننده خون- پاکسازی اخلاط چهارگانه از بدن با سرعت زیاد- تعدیل مزاج – خونسازی و تحریک مغز استخوان جهت  تقویت  گلبولهای  خونی(موثر در درمان تالاسمیک ها و افراد کم خون)- رفع اگزما و سایر بیماری های پوستی- درمان دیابت- شستشوی کلیه و مجاری ادرار- تعدیل و تنظیم وزن و لاغر کردن افراد چاق- از بین بردن دردهای مختلف بدن خصوصاً دردهای اسکلتی- درمان موثر و مفید جهت بواسیر- شقاق و واریس و واریکوسل- استراحت دادن به کبد و سایر دستگاههای دفعی بدن از فعالیت زیاده از حد گذشته(در اصل یکنوع روزه غذایی برای بدن محسوب می شود).- پاکسازی سموم دارویی از بدن نظیر قرصهای جلوگیری  و هورمونی و اعصاب و…

آش آبغوره و زنجبیل به عنوان منضج داده می شود یعنی پزنده. در بدن ما اگر یکی از اخلاط چهار گانه غلبه بکند، باعث بیماری می شود که یکی از روشهای برقراری تعادل اخلاط، رژیم غذایی مصرف آش می باشد.
دوره مصرف این آش بر مبنای اینکه به بیمار چه چیزی غلبه کرده است، سه روزه، پنج روزه (که اگر بشود هفت روزه اشکال ندارد)، نه روزه و چهارده روزه می باشد.   اگر صفرا به بیمار غلبه کرده باشد سه روز، خون غلبه کرده باشد پنج روز، بلغم غلبه کرده باشد نه روز، سودا غلبه کرده باشد چهارده روزه توصیه می گردد و در دوره مصرف این آش از غذای دیگری استفاده نباید کرد.

دستور العمل آش آبغوره و زنجبیل:
آش بدون گوشت، دارای سبزیجات و حبوبات و نمک دریا و روغن کنجد را در قابلمه مسی پخته و در زمانی که برای مصرف در یک کاسه یک نفره آن را می ریزید یک قاشق چایخوری زنجبیل و مقداری آبغوره در حدی که خوشمزه شود به آن اضافه کنید و اگر سرد مزاجید یکی دو قاشق عسل پس از ان مصرف کنید و در مدت و دوره تجویز شده توسط پزشک در تمامی وعده های غذایی و میان وعده ها، فقط از این آش بدون نان مصرف نمایید.
تذکر :
در طی دوره اگر در بیمار ضعف پدیدار شد می تواند حداکثر یک روز در میان از کته با زرده تخم مرغ محلی نیمه عسلی(ترجیحا تخم مرغ رسمی ) یا شربت عسل یا نبات داغ استفاده نماید.
در طی دوره آب خوردن باید جوشیده و سرد شده باشد.
مصرف داروهای تجویز شده توسط پزشک در حین دوره رژیم غذایی آش، اشکالی ندارد.

در اولین روز پس از اتمام دوره رژیم آش (یعنی بعد از پایان دوره) در ساعت ۸ صبح و ۴ بعد از ظهر غذای خیلی سبک با گوشت گوسفند میل نمایید.

تغذیه خوب و سالم داشته باشید.
در صورتیکه فردی به دلیل خاصی نتواند از زنجبیل استفاده نماید می تواند یک قاشق غذا خوری زیره سیاه را کوبیده و در هنگام پخت در قابلمه بریزد تا آش پخته شود و در هنگام مصرف فقط آبغوره اضافه کند.
حتما آش فوق را در قابلمه مسی طبخ نمایید.
استفاده از عدس، گشنیز، چربی، روغن های سرد، دنبه، قلم، مرغ، ماهی، گوشت و بادمجان در آش ممنوع است.
مصرف نان، میوه، و لبنیات در حین دوره ممنوع است.
برنج، گندم، جو، بلغور، سبزیجات و حبوبات را می توان برای آش استفاده نمود.
عسل به جای هر نوع شیرینی.
دم کرده نعنا خشک به همراه آبلیموی ترش طبیعی و عسل (برای شیرین کردن) به جای چای در صورت نیاز مصرف گردد.
صبح روز بعد از اتمام دوره مصرف آش، ناشتا از دم کرده گل سرخ و برگ سنا یک فنجان بخورید.

چون این آش منضج و پزنده است و اخلاط را می پزد، ممکن است با مصرف آش دردهایی در حین این دوره عارض شوند، دردهایی همچون سر درد، درد مفاصل، درد پهلو و درد کبد، که طبیعی است و باید دوره را تکمیل کنید تا اخلاط پخته شده و با مسهل دفع شوند.

در حین دوره مصرف آش، هیچ غذای دیگری به غیر از آش و آب و عسل مصرف نکنید، ولی می توانید به دفعات از این آش میل نمایید.

۴ رژیم انجیر و زیتون :

خواص درمانی : از این رژیم تک خوری , جهت پاکسازی جسم و روح خود استفاده خواهید برد و همچنین خوردن این رژیم می تواند با عث ایجاد تنظیم وزن , درمان چاقی , درمان لاغری , درمان شکستگی استخوان , درمان امراض استخوانی دیگر نظیر آرتروز , پوکی استخوان , نرمی استخوان , سرو صداهای مفصلی , کمر درد , پا درد , درد خارپاشنه ی پا , درد مضمن استخوان دنبالچه , درد مضمن دنده ها , تقوقیت میل جنسی , تقویت اسپرم ها , درمان نازایی , رفع یبوست و پاکسازی روده ها گردد .

دستور رژیم : به مئت چهارده روز متوالی هر روز ۲۱ عدد انجیر و ۲۱ عدد زیتون را در وعده های مختلف ۳  تا ۶ گانه به هر طریق دلخواه , ترکیبی یا جداجدا میل کنید و در این فاصله از خوردن سایر غذاها , کشیدن سیگار و مصرف چای و میوه ها و… پرهیز نموده و تنها خوردنی مجاز آب معمولی می باشد . همچنین زیتون های نامبرده شده نبایستی شور بوده باشند ولی استفاده از زیتون ساده و یا پرورده غیر شور مشکلی نخواهد داشت .

۵- رژیم پاکسازی جسم و روح (رژیم ۱۵ روزه سلامتی استاد خدادادی)
به نقل از کتاب ۱۵ روز تا سلامتی، تالیف جمشید خدادادی، فصل دهم، ۲۹۵ تا ۳۰۷

با انجام یک رژیم پانزده روزه می توانیداز بیشتر بیماریها نجات پیدا کنید و سلامتی و نشاط خود را بدست آورید و طعم سلامتی جسم و روح را بچشید!اگر رژیم پانزده روزه زیر را دقیقا انجام دهید، با نتایج خیره کننده ای مواجه شد و اثرات فوق العاده مفید آن را به چشم خواهید دید.از این رژیم برای لاغری و تناسب اندام نیز می توان استفاده کرد.با این رژیم، در عرض پانزده روز حدود ۴ تا ۵ کیلو گرم وزن کم خواهید کرد و پوستی روشن و چهره ای با نشاط پیدا خواهید نمود. و مهمتر از همه، آرامش جالب و خواب عمیق و راحتی پیدا خواهید کرد و از زندگی لذت خواهید برد. حسن این رژیم این است که از غذاهای متنوعی برخوردار است و هر روز غذای مخصوصی میل خواهید کرد؛ زیرا تنوع در غذا باعث می شود که کلیه مواد غذایی لازم به بدن برسد و انسان از فقر غذایی نجات پیدا کند و از مغزی فعال و روانی سالم و جسمی سبک برخوردار شود. امید است با رعایت موارد ذیل سلامتی و نشاط را برای خود به ارمغان بیاورید. افرادی که دچار یبوست مزاج هستند نیز می توانند توصیه های زیر را دقیقا انجام دهند تا از این معضل که خود ام الامراض است نجات پیدا کنند.

استفاده از بذرهای ملین
بذرهای ملین عبارتند از: خاکشیر، بارهنگ، اسفرزه، تخم ریحان، تخم مروبالنگو و تخم شربتی.

طریقه استفاده از بذرها: خاکشیر و بارهنگ را به نسبت مساوی مخلوط کرده و ریگ شور کنید، و پس از یک جوش خوردن و خنک شدن استفاده کنید.

توجه:اگر خاکشیر و بارهنگ را بجوشانید، یبوست را نیز برطرف می کند؛ در غیر این صورت اگر یخ مال شود، برای بند آمدن اسهال مفید است! بقیه  بذرها را حتما بعد از لعاب دادن مصرف کنید. از سایر بذرها می توانید به مقدار ۲ قاشق مرباخوری از یک نوع و یا مجموعه ای از آنها به یک لیوان آب جوش اضافه کرده و هم بزنید و بعد از لعاب دادن مصرف نمایید( صبح ناشتا و شب هنگام خواب). مفدار مصرف مخلوط خاکشیر و بارهنگ شسه شده یک چهارم لیوان بعد از لعاب دادن و دو مرتبه در روز است.

خواص بذر های ملین: خواص بذرهای ملین عبارت از یبوست مزاج و جلوگیری از توقف بیش از حد مواد غذایی در روده است. این بذرها همچنین باعث دفع سموم از بدن، و در نهایت پاک سازی آن از آلودگی ها است و همانگونه که قبلا اشاره شد، موجب سبکی جسم، آرامش خیال، لاغری و تناسب اندام و فعال کردن سیستم گوارش می گردد.

رژیم پانزده روزه سلامتی

مربای هویج + یک لیوان شیربادام صبحانه روز اول
سالاد مخصوص ناهار
۳۰ گرم مغز بادام خام + ۱۰ عدد انجیر خشک + یک عدد میوه فصل شام
مربای سیب + یک لیوان شیر بادام صبحانه روز دوم
حلیم جوانه گندم + یک عدد میوه فصل ناهار
۵ قاشق غذاخوری کنجد خام با پوست + ۵ عدد خرما + یک عدد میوه فصل شام
مربای موز + یک لیوان شیر بادام صبحانه روز سوم
خوراک مخلوط + ۵ عدد خرما + یک عدد میوه فصل ناهار
۱۰ عدد بادام هندی + ۱۰ عدد انجیر خشک + یک عدد میوه فصل شام
مربای خیار بوته ای + یک لیوان شیر بادام صبحانه روز چهارم
سوپ کرفس + ۵ عدد خرما + یک عدد میوه فصل ناهار
حلوای مخصوص + یک عدد خیار بوته ای شام
مربای به + یک لیوان شیر بادام صبحانه روز پنجم
دلمه فلفل سبز همراه با گوجه فرنگی + ۵ عدد انجیر + یک عدد میوه فصل ناهار
۵۰ گرم نارگیل + ۵ عدد خرما + یک عدد میوه فصل شام
۵۰ گرم جوانه گندم + یک قاشق عسل + ۱۰ عدد مغز بادام + یک عدد میوه فصل صبحانه روز ششم
حلیم جوانه گندم+ یک عدد میوه فصل ناهار
۴۰ گرم مغز بادام خام + ۵ عدد خرما + یک عدد میوه فصل شام
مربای هویج + یک لیوان شیربادام صبحانه روز هفتم
دلمه فلفل سبز همراه گوجه فرنگی + ۵ عدد خرما + یک عدد میوه فصل ناهار
۵ قاشق غذاخوری کنجد خام با پوست + ۵ عدد انجیر خشک + یک عدد میوه فصل شام
مربای سیب + یک لیوان شیر بادام صبحانه روز هشتم
سوپ کرفس + ۵ عدد خرما+ یک عدد میوه فصل ناهار
۳۰ گرم مغز بادام خام+یک قاشق غذاخوری عسل+ یک میوه فصل شام
مربای موز + یک لیوان شیر بادام صبحانه روز نهم
سالاد مخصوص ناهار
میوه فصل حدود ۵۰۰ گرم شام
مربای خیار + یک لیوان شیر بادام صبحانه روز دهم
حلیم جوانه گندم + یک عدد میوه فصل ناهار
۳۰ گرم مغز بادام خام +۱۰ عدد انجیر + یک عدد میوه فصل شام
جوانه گندم ۵۰ گرم +۱۰ عدد مغز بادام خام + یک قاشق مرباخوری عسل + یک عدد میوه فصل صبحانه روز یازدهم
سالاد مخصوص ناهار
حلوای مخصوص +خیار بوته ای شام
مربای توت فرنگی + یک لیوان شیر بادام صبحانه روز دوازدهم
سالاد مخصوص ناهار
بادام زمینی ۵۰ گرم + یک عدد میوه فصل شام
مربای گیلاس + یک لیوان شیر بادام صبحانه روز سیزدهم
سالاد مخصوص ناهار
۳۰۰ گرم انگور یا میوه فصل شام
مربای زرد آلو + یک لیوان شیر بادام صبحانه روز چهاردهم
خوراک مخلوط + ۵ عدد خرما + یک عدد میوه فصل ناهار
۱۰ عدد بادام هندی + ۵ عدد انجیر خشک + یک عدد میوه فصل شام
مربای آلبالو + یک لیوان شیر بادام صبحانه روز پانزدهم
حلیم جوانه گندم +یک عدد میوه فصل ناهار
۴۰ گرم چهار مغز (بادام،گردو،فندق،پسته) + ۱۰ عدد انجیر + یک عدد میوه فصل شام

توجه: در ارتباط با غذاهای این رژیم پانزده روزه که همه از مواد خام تشکیل شده، توجه به این نکات لازم است:

  1. بین وعده های غذا می توانید از میوه جات استفاده کنید.
  2. در صورت در دسترس نبودن میوه جات ذکر شده، می توان از سایر میوه جات استفاده نمایید.
  3. می توانید جای وعده های غذا را با یکدیگر عوض کنید.
  4. برای داشتن نشاط بیشتر، می توانید یک تا دو لیوان مخلوط آب سیب با لیمو ترش تازه و یک قاشق مرباخوری عسل و یا مخلوط آب سیب و آب ساقه  کرفس میل کنید.
  5. در طول این رژیم، از نرمش و رژیم مناسب حال خود استفاده کنید.
  6. غذا را کاملا بجوید و کمی قبل از سیر شدن دست از غذا بردارید.
  7. برای رفع گرسنگی، غذا را بیشتر بجوید.

رژیم ۱۵ روزه استاد موسوی :

یک روز در میان تا ۱۵ روز صبح ها به جای صبحانه ۲ لیوان عرق شاه تره خوب را روی آتش داغ کنید تا به حد جوش برسد بلافاصله روی آن ۳ قاشق غذاخوری خاکشیر که از قبل تمیز کرده اید بریزید و کمی با عسل شیرین کرده و به جای صبحانه میل کنید و نیم ساعت به پشت تکیه کرده و استراحت کنید و تا ظهر هیچ چیز نخورید مگر کمپوت خانگی یا چای کمرنگ . روز بعد ۳ قاشق غذاخوری ترنجبین را در ۵/۱ لیوان آب جوش حل کنید , صاف کنید و دوباره روی آتش به حد جوش برسانید و بلافاصله روی آن ۳ قاشق غذاخوری خاکشیر که از قبل تمیز کرده اید بریزید و به جای صبحانه میل کنید و تاظهر مانند دستور قبل عمل کنید و هر روز در میان به جای صبحانه یکی از شربت های فوق را بخورید و یک روز در میان به جای ناهار سوپ گشنیز و آلوی بخارا مصرف کنید (سبزی گشنیز , اسفناج یا برگ چغندر , عدس , کمی برنج , ماهیچه گوسفند ,و آلوی بخارا این موارد را با هم روی شعله ملایم طبخ کنید) اگر دیابت هم دارید موقع مصرف آش کمی آبغوره خانگی استفاده کنید.

شب ها به جای شام کته گشنیز یا سیراب شیردان گوسفندی و جگر سفید گوسفند که چربی آن را کاملا گرفته باشید طبخ کنید و در آن مقداری سرکه خانگی بریزید و از مصرف مواد زیر بپرهیزید : سوسیس , کالباس , چربی زیاد , سرخ کردنی , تخم مرغ , گوشت گوساله , انواع ساندویچ , ته دیگ , خامه و سرشیر و شیرینیجات قنادی . و از ظهر تا شب ۲ ساعت قبل از غذا و ۲ ساعت بعد از غذا می توان از دم کردنی های سنتی و میوه جات استفاده نمود. یک روز در میان که مصرف آش گشنیز و آلو در برنامه وجود ندارد از غذاهای آب پز و لطیف استفاده بکنید پس از اتمام ۱۵ روز زالو درمانی را آغاز کنید .


فرستاده شده در مزاج شناسی | بدون نظر

ارسال نظر